3 Ağustos 2016 Çarşamba

3.3 Bölüm: Hz. Mehdi (as)’ın Çıkış Alametleri (41-55)

41) Peygamberımız (sav)’in Ahir Zamanda Dikkat Çektiği Zevra Bölgesinde Gerçekleşen Kızıl Terör

Peygamberimiz (sav) ahir zamanda Dicle ile Fırat Nehirleri arasında yer alan Zevra denilen bölgede mazlum insanlara karşı şiddetli bir komünist zulmün baş göstereceğini ve bu bölgede kanlı mücadelelerin olacağını birçok hadisiyle haber vermiştir.
Peygamberimiz (sav)’in Zevra ile ilgili verdiği tüm detaylar günümüzde bir bir gerçekleşmektedir.

1. Dicle-Fırat Arasında İnsanlara Zulmedecek Komünist Bir Hareketin Varlığı

Melahim ve Fiten kitabında, İbni Abbas’tan nakledilmiştir:
ZEVRA’DA (Fıratla Dicle arasındaki bölgede) İNSANLARI İNLETECEK BİR KIZIL YEL ESECEKTİR. (Et Teşrif-ı Bil Menun s. 283)

Komünist Hareket: Kızıl Yel

Peygamberimiz (sav) 1400 yıl öncesinden, “Zevra’da insanları inletecek kızıl bir yel esecek” ifadesiyle Dicle-Fırat arasındaki bölgede yani bugün PKK’nın Türkiye’de en yoğun faaliyet yaptığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki komünist tehlikeye dikkat çekmiştir.
Orta Dogu Haritasi
Stalinist komünist PKK terör örgütünün kirli hedefi, sınırları oldukça geniş bir alana yayılan sahte bir Kürdistan devleti kurmaktır.Komünizmi bu topraklarda hakim edip, masum insanlara ve çevre ülkelere terör ile dehşet saçıp Türkiye'den ve Ermenistan'dan başlayıp dünyaya açılarak, komünist bir dünya devleti kurmaktır.Bu büyük tehlikeye karşı tek çözüm komünizmin temelinden yok edilmesidir.Komünist tehlike ancak ve ancak ilmi, bilimsel bir mücadele ile ortadan kalkar.

2. Zevra’da Komünistler, Müslümanlara Baskı Yapacaklardır

PKK Bolucu Teror Orgutu
... KIZIL YILDIZIN ORTAYA ÇIKMASI, ZEVRA’NIN (YANİ FIRAT-DİCLE ARASINDAKİ BÖLGENİN) HARAP EDİLMESİ, BAĞDAT’IN BATMASI, SÜFYAN’IN KALKIŞI,... (Gaybet-ı Numani, 89, Beklenen Mehdi, Allame Muhammed Bakır el-Meclisi, Bihar-ül Envar, İngilizce Tercümesi, Cilt 13 (Eski Baskıda)/Cilt 51-52-53 (Yeni Baskıda) Gaybet Kitabı, Bölüm II))

Kızıl Yıldızın Ortaya Çıkması

Peygamberimiz (sav) “KIZIL YILDIZIN ORTAYA ÇIKMASI” ifadesiyle açıkça komünizmin ve komünistlerin atağa geçtiği; özellikle de PKK’nın, Zevra bölgesinde geniş faaliyetlerine başladığı döneme işaret etmektedir. PKK, 1980'li yıllar itibariyle özellikle Suriye’nin de geniş desteğiyle Güneydoğu Anadolu’da terör metodlarını en acımasız şekilde uygulamaya başlamıştır.

"Zevra’nın harap edilmesi..."

PKK’nın yaptığı bu tahribatı Peygamberimiz (sav) hadisinde Zevra’nın harap edilmesi ifadesiyle açıkça bildirmiştir. Bu bölgelerdeki şehirler PKK terörünün etkisiyle kalkınamamış aynı Peygamberimiz (sav)’in hadisinde belirttiği gibi harap bir durumda kalmıştır.

"...Bağdat’ın batması ..."

Bağdat hem 1991 yılında patlak veren Körfez Savaşı sırasında hem de 2003 yılında Amerika’nın Irak işgali ile hem havadan hem de karadan ağır taaruza maruz kaldı ve yerle bir edildi. Peygamberimiz (sav)’in ahir zamanda gerçekleşeceğini belirttiği Bağdat’ın batması... sözü de Hz. Mehdi (as)’ın zuhur alametlerinden biri olarak, yaşadığımız yüzyılda gerçekleşmiş oldu.
Bagdatin Batmasi  Haberleri
1. Milliyet, 10.04.2003
2. Vakit, 08.08.2003
3. Yeni Çağ, 23.03.2003
4. Türkiye, 12.04.2003
5. Radikal, 12.04.2003

"... Süfyanın kalkışı ... "

Hafız Esad’la başlayan ardından da günümüzde oğlu Beşar Esad rejiminin acımasız uygulamalarıyla devam eden Süfyani hareket...
Suriye’de yaklaşık 6 yıldır devam eden bu iç savaş sonucunda şu ana kadar binlerce masum insan öldü ve büyük bir medeniyet yerle bir oldu. Peygamberimiz (sav)’in ifadesiyle; bu Süfyani kalkış tüm dünyanın gözü önünde halkına ve tüm çevre ülkelere dehşet saçmaya devam etmektedir.
Sufyanin Kalkisi Haberler
1. Radikal, 24.04.2011
2. Star, 07.01.2013
3. Star, 12.11.2011
4. Milli Gazete, 07.08.2011
5. Milliyet, 02.05.2012
6. Sabah, 07.02.2014

42) 2007 Yılında Bağdat Köprülerinin Bombalanması Hz. Mehdi (as)’ın Zuhur Alametlerinden Biridir

Resulullah (sav), 2007 yılında bombalanıp yıkılan Bağdat köprülerini şöyle haber verilmiştir:
Müminlerin Emiri Ali (as)’den ... şöyle nakledilmiştir: BAĞDAT’A KÖPRÜ YAPILDIĞI ve KUYRUKLU YILDIZLAR DOĞUDAN DOĞDUĞU ZAMAN ORDUNUN SÜVARİ BİRLİKLERİ KÖPRÜ ÜZERİNDE ÖLDÜRÜLECEKTİR.(Muhtasar-u Basair-id Deracat Sayfa:237 ve Et Teşrif Bil Menun Sayfa:367 ve Bihar cilt: 41 s. 178)

Bagdat Koprusunun Bombalanmasi  Haberleri
Bağdat'ın Tigris nehri üzerindeki ana köprüsü 2007 yılında bomba yüklü bir araçla patlatılmıştır.Patlamada en az 10 kişi hayatını kaybetmiştir.

1. ...Kuyruklu Yıldızlar Doğudan Doğduğu Zaman...

Hicri 1406'da yani Miladi 1986 yılında "Halley" kuyruklu yıldızı, Hicri 1430’da yani 24 Şubat 2009 yılında da Lulin kuyruklu yıldızı Dünyamızın yakınından geçmiştir. ve İKİ YILDIZ da HAREKETLERİNE DOĞUDAN BAŞLAMAKTADIRLAR.

2. ... Ordunun Süvari Birlikleri Köprü Üzerinde Öldürülecektir.

Tarih: 2007. Bağdat köprüleri bombalı saldırıyla yıkıldı

43) Mekke'deki Saat Kulesi ve Tüneller Hz. Mehdi (as)’ın Çıkış Alametlerinden Biridir

Peygamberimiz (sav)’in 1400 yıl önce Hz. Mehdi (as)'ın çıkış alameti olarak bildirdiği bir olay daha günümüzde gerçekleşti.
MEKKE DAĞLARINI DELİNMİŞ, (tüneller inşa edilmiş), BİNALARI DAĞLARA ERİŞMİŞ, saatin gölgesini inananların üzerine düşmüş gördüğünde vakit (Mehdi’nin çıkış vakti) gelmiştir. (Suyuti) (İbn Abi Şeyfah – El- Muşannef – Hadis 124) (El Ezraki – Kitab-ı Akbar Mekka – Hadis 1724)
MEKKE DAĞLARINI DELİNMİŞ... “Mekke dağlarının delinmiş” olması ifadesi Mekke dağlarına inşa edilen çoklu tünellerin tam açıklamasıdır.
Bir diğer hadiste ise daha detaylı bilgi verilmiştir:
Mekke’yi karnı açılmış içinden nehir gibi yollar geçerken (tünellerin inşa edilmesi) gördüğünde... (Nuaym Bin Hammad – Kitab-ı Fiten 1:42, Hadis no: 59)
Tam hadiste belirtildiği gibi tünellerle Mekke’nin adeta karnı açılmış, yani tünel yollarıyla dağlar delinmiştir ve nehir gibi akan arabalar bu yollardan geçmektedir.

Binaları Dağlara Erişmiş...

Başka hadiste ise, “binalar dağları aşmış” (Nuaym Bin Hammad – Kitab-ı Fiten 1:42, Hadis no: 59) ifadesi kullanılmaktadır. Mekke’de son yıllarda gökdelenlerin dağlardan daha yüksek boyutlara ulaştığı açıkça görülmektedir.
Mekke Daglarinda Tuneller
Mekke dağlarındaki çoklu tüneller

SAATİN GÖLGESİNİ İNANANLARIN ÜZERİNE DÜŞMÜŞ GÖRDÜĞÜNDE MEHDİ’NİN ÇIKIŞ VAKİT GELMİŞTİR...
“Saatin gölgesi üzerinizde ise artık dikkat et...
(Mehdi’nin çıkış vaktidir).” (Nuaym Bin Hammad – Kitab-ı Fiten 1:42, Hadis no: 59)
Tam Resulullah (sav)’ın söylediği gibi Mekke’ye inşa edilmiş olan dünyanın en büyük saat kulesinin gölgesi Kabe’de ibadet eden Müslümanların üzerine düşmektedir.
Saatin Golgesi inananlarin Uzerine Dusmesi
3. Saat Kulesinin Gölgesi Müslümanların Üzerinde

44) Suriye’nin Guta Bölgesi’nde Savaş Olması ve Müslümanların Şehit Edilmesi

… Şam denilen şehre bakın. Zira orası melhamelerde (büyük savaşta) Müslümanların toplandığı yerdir. Onun karargâhı da "Guta" denilen yer olacaktır. (Hz. Ebüd-Derdâ, Kıyametin Büyük Alametleri, 298/4)
Resulullah (sav) Hz. Mehdi (as)'ın çıkış döneminde Şam’da yani Suriye’de büyük çatışmalar olduğuna dikkat çekmiştir. Özellikle Guta diye yer bildirmiştir. Peygamberimiz (sav)’in tam haber verdiği gibi Guta’da sarin gazı kullanılarak içlerinde çocuk ve kadınların olduğu binlerce Müslüman şehit edilmiştir.
Suriye Guta Bolgesin Savas  Haberleri
1. SHA-Suriye Haber Ajansı, 22.08.2015
2. TRT Haber, 22.08.2015
3. Aljazeera, 28.05.2014
4. IslahHaber.net, 20.08.2015

45) Tozlu Dumanlı Bir Fitnenin Görülmesi

Dünya tarihinin belki de en büyük terör olayı, 11 Eylül 2001 tarihinde New York ve Washington şehirlerinde yaşanan saldırılardır. Bu saldırıların sonuçları gözlemlendiğinde, Peygamberimiz (sav)’in bir hadisi ile büyük bir paralellik dikkati çeker:
TOZLU DUMANLI, KARANLIK BİR FİTNE görülecek, bunu diğerleri takip edecek... (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 26)
Hatırlanacağı gibi bu şehirlere düşen uçakların sebep olduğu patlamalar nedeniyle büyük bir duman oluşmuş ve bu duman çok uzaklardan bile görülebilecek kadar yükselmiştir. Patlamalar sonucunda çöken binalar ise, daha büyük bir toz bulutunun oluşmasına neden olmuş, çevredeki insanlar ve sokaklar tamamen tozla kaplanmıştır.
Tozlu Dumanli Karanlik Bir Fitne Haberleri
Bu olay, hem dünya tarihinin en büyük terör saldırılarından biri olması, hem diğer alametlerinin arka arkaya yaşandığı bir dönemde vuku bulması, hem de hadisteki tarifle gösterdiği bire bir benzerlik nedeniyle Hz. Mehdi (as)’ın çıkış alametlerinden birisidir.

46) Mısır’da Yaşanan Olaylar Hz Mehdi (as)’ın Çıkış Alametidir

Mısır’da Tahrir Meydanında başlayan olaylar Peygamberimiz (sav)’in bundan 1400 yıl önce haber verdiği gelişmelerdir.
Tüm yaşananların ve Mısır eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in fiziksel özelliklerinin, Peygamber Efendimiz (sav)’in hadislerinde detaylarıyla tarif edilmiş olması son derece hayret vericidir.

"... Hz. Mehdi (as) Zamanında Mısır’da Zuhur Eden Alaca Karga"

Nuaym b. Hammad Fiten’de, ve Ebu Cafer, Muhammed b. Ali (ra)’dan tahric ettiler. Buyurdu ki: Abbasi, Horasan’a ulaştığı zaman Şark’ta boynuz şeklinde bir yıldız çıkar... O YILDIZIN DOĞMASI GÜNEŞ ve AY TUTULMASINDAN SONRA OLACAKTIR. SONRA FİTNELER, “ALACA KARGA” MISIR’DA ZUHUR EDİNCEYE KADAR DEVAM EDER.(Kitab-ül Burhan fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 32)

Misirda Zuhur Eden Alaca Karga Husnu Mubarek  Haberleri
Resimlerde de çok açık bir biçimde görüldüğü gibi, saç yapısı, gözlerinin şekli, bakışları, yüzündeki ifade, burnundaki ve ağız yapısındaki detaylar ile Hüsnü Mübarek’in yüzü, belirgin bir biçimde kargaya benzemektedir. Ayrıca hadiste verilen diğer detaylar da bu tarifi desteklemektedir.
Peygamber Efendimiz (sav) bu şahsın, fitnelerin yaşandığı ve iki uçlu kuyruklu yıldızın çıktığı dönemde yaşayacağını bildirmektedir. Bahsedilen Lulin kuyruklu yıldızı 2009 yılı Şubat Ayı’nda Dünya’ya en yakın noktadan geçmiştir. Bu yönüyle hadisin, içerisinde bulunduğumuz bu döneme baktığı açıkça anlaşılmaktadır. Dolayısıyla Peygamberimiz (sav)’in “Mısır’da zuhur eden alaca karga” benzetmesi Hüsnü Mübarek’e tam olarak uymaktadır.

"... Çökük Burunlu"

Misirda Zuhur Eden Alaca Karga Husnu Mubarek  Haberleri
Deylemi, Ebu Ali Merdani’den (ravi silsilesi ile) O da Ebu Zer’den, O da Resulullah (sav)’den rivayet ettiler. Buyurdu ki: MISIR’DA KUREYŞ’TEN BİR ADAM ÇIKAR, ÇÖKÜK BURUNLUDUR. MAĞLUP OLUR ve MÜLKÜNÜ ZAİL EDER ..... (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, H.30)
Resimde de görüldüğü gibi, Hüsnü Mübarek’in burnunda, aynı hadiste tarif edildiği şekilde açıkça fark edilen bir çökme vardır.

"... İyileri Öldüren Zalim Bir Mısırlı"

Kab’dan gelen bir başka rivayette de, “Mahzum kabilesine mensup birisi başa geçecek, daha sonra Mevla gelecek sonra da KARŞI GELENİ YOK EDEN, UZUN BOYLU, ÇOK KUVVETLİ, GENİŞ OMUZLU BİR ARABİ başa geçecek... (El Kavlul Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyyil Muntazar, s. 30)
Bu hadiste bildirilen detayların her biri de, yine aynı şekilde tam olarak Hüsnü Mübarek’e uymaktadır.
Örneğin Hüsnü Mübarek tıpkı hadiste belirtildiği gibi “uzun boyludur”.
Hadiste belirtilen bir başka özellik ise, bu kişinin “kendisine karşı geleni yok etmesi”dir. Nitekim Mübarek, Devlet Başkanı olduğu seneler boyunca, halka ve özellikle de Müslümanlara yaptığı zulümlerden ve diktatör yönetiminden dolayı “Son Firavun” olarak anılmaktadır.
Peygamberimiz (sav) ayrıca bu kişinin “bedenen kuvvetli ve geniş omuzlu olduğu”ndan da bahsetmiştir. Gerek askeri geçmişi gerekse KENDİSİNE AİT 25 BİN KİŞİLİK BİR ORDUSU olması sebebiyle zahiren kuvvetli olan Mübarek’in, bedenen de kuvvetli ve geniş omuzlu olduğu açıkça görülmektedir.

"Kılıçla Çatışmaya Dönüşen Fitneler"

Bir fitne görülür, bunu diğer fitneler takip eder, ve BİRİNCİLER SONUNCULARIN KILIÇLA ÇATIŞMAYA DÖNÜŞÜNÜ KAMÇILAR ve bundan sonra bütün haramların helal sayılacağı bir fitne gelir. Sonra da hilafet (Müslümanların manevi liderliği), yeryüzünün en hayırlısı olan Mehdi'ye evinde otururken gelecektir. (Kitab-ül Burhan fi Alametil Mehdiyyil Muntazar, 4.1)
Mısır’da yaşanan olaylarda da Mübarek taraftarları protestoculara saldırmaya başlamış, bu saldırılarda BIÇAK ve SATIR kullanmışlardır. Tıpkı Peygamber Efendimiz (sav)’in hadisinde bildirdiği gibi.
Misirda Kilicla Deveyle Catisma Haberleri
1. Bugün, 13.10.2012
3. T24

47) Şam’da Haresta Bölgesinde Yaşanan Olaylar

Halid b. Ma'dan diyor ki: "ŞAM DİYARININ MERKEZİNDE HARESTA DİYE İSİMLENDİRİLEN KÖY HELAK EDİLİNCEYE KADAR MEHDİ ZUHUR ETMEZ."(Mer'iy b. Yusuf b. Ebi bekir b. Ahmet b. Yusuf el-Makdi'si "Feraidu Fevaidi'l Fikr Fi'l İmam El-Mehdi El-Muntazar")
Peygamberimiz (asv) günümüzde Suriye’de yaşanan çatışmaları köy, kasaba, mahalle adına varıncaya kadar detaylı bildirmiştir. Bu bilgilerden biri de, Şam’ın yakınlarındaki Haresta’da çatışmalar olacağıdır. Gerçekten de Suriye iç savaşının ilk günlerinden itibaren Haresta yoğun çatışmaların yaşandığı bir yer olmuştur.
Sam Haresta Bolgesindeki Olaylar Misirda Kilicla Deveyle Catisma  Haberleri
1. YeniŞafak,
2. Akit
3. Zaman, 26.01.2012

48) Azerbaycan'ın İşgali

... Ebu Basîr der ki: İmam Ebu Abdullah Cafer-ı Sadık aleyhisselam şöyle buyurdu: Babam bana şöyle buyurdu:
AZERBAYCAN’DAN MUTLAKA BİR ATEŞ ÇIKACAKTIR. ve HİÇBİR ŞEY ONUN KARŞISINDA DURAMAYACAK. BÖYLE BİR ŞEY OLUNCA EVİNİZDE OTURUN. Biz ne yaparsak siz de onu yapın. (Yani biz evde otururken siz de oturun). ve bizim kıyam edenimiz (Mehdi) hareket ettiğinde süratle ve hiç durmadan ona doğru koşun...(Şeyh Muhammed b. İbrahim-ı Numani, Gaybet-ı Numani s. 311)
Ocak 1990’da tam da Peygamberimiz (sav)’in haber verdiği gibi Azerbaycan işgal edildi. Yaklaşık 35 bin Rus askerinin katılımıyla gerçekleşen bu işgal, Resullah (sav)’in haber verdiği Hz. Mehdi (as)'ın çıkış alametlerinden biriydi.
Azerbaycanin isgali  Haberleri
1. Milliyet, 22.01.1990
2. Milliyet, 22.01.1990

49) Şam ve Mısır Meliklerinin Öldürülmesi

Hz. Mehdi'den önce ŞAM ve MISIR MELİKLERİ (hükümdar, memleket sahibi) ÖLDÜRÜLECEKTİR... (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, s. 49)
◉ Enver Sedat 1981 yılında bir resmi geçit sırasında muhalifleri tarafından düzenlenen bir suikast sonucunda hayatını yitirmişdi.
◉ 1982'de bombalı suikaste uğrayan Lübnan'da Falanjist Lideri Beşir Cemayel öldü.
◉ Lübnan Başbakanı Refik Hariri'ye 14 Şubat 2005'de suikast yapıldı, Hariri hayatını kaybetti.
◉ Lübnan Sanayi Bakanı Pierre Cemayel, Kasım 2006'da suikast sonucu hayatını kaybetti.

50) Sistemlerin Değişmesi

Zamanın inkitaa uğradığı (zamanın kesildiği) bir dönemde Mehdi denen bir adam gelecek... (Kitab-ül Burhan fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 14)
Bu hadiste Peygamber Efendimiz, Hz. Mehdi (as)'ın "zamanın kesildiği" yani "zamanın farklılaştığı""sistemlerin değiştiği" bir dönemde geleceğini bildirmiştir. 20. yüzyılda dünyanın dört bir yanında hakim olan komünist rejimler yüzyılın sonlarına doğru büyük oranda yıkılmıştır.
1989 yılında Berlin Duvarı yıkılmış...
1989 Berlin Duvari Yikildi  Haberleri

1991 yılında SSCB dağılmıştır.
1991 SSCB Prestroyka  Haberleri

51) Fakirlik ve Açlığın Artması

FAKİRLER ÇOĞALACAK.
(Ölüm-Kıyamet-Ahiret ve Ahir Zaman Alametleri, s. 455)

Fakirlik yoksulluk Acligin cogalmasi Haberleri
1. Bugün, 21.07.2011
2. Cumhuriyet, 23.04.2013
3. Sözcü, 17.03.2013
4. Bugün, 25.09.2013
5. Akşam, 06.12.2013
6. YeniÇağ, 07.02.2011
7. Türkiye, 08.11.2013
8. Zaman, 09.08.2014

52) Zamanın Kısalması


ZAMAN TEKARÜB EDEREK (YAKLAŞARAK) GECE ile GÜNDÜZ BİRBİRİNE YAKLAŞIR...(Ölüm-Kıyamet-Ahiret ve Ahirzaman Alametleri, s. 374, no. 681)
Yaşadığımız yüzyılın sesten hızlı uçakları, trenleri ve diğer gelişmiş ulaşım araçlarıyla, eski dönemlerde aylar süren yolculuklar günümüzde birkaç saat içinde, üstelik çok daha güvenli, rahat ve konforlu bir biçimde yapılabilmekte, asırlar önce kıtalar arasında haftalar alan haberleşme, günümüzde internet ve iletişim teknolojileri sayesinde saniyeler içerisinde tamamlanmaktadır.
Böylece hadisin işaretlerinden biri gerçekleşmektedir
Ancak, Peygamberimiz (sav)’in haber verdiği zamanın kısalması bilimsel olarak da ortaya konuldu. Bilindiği üzere, yeryüzü ile iyonosfer tabakası arasındaki boşlukta doğal bir titreşim oluşur. Dünyanın kalp atışı diye de tabir edilen bu temel frekansa Schumann Rezonansı denir.
1950’li yıllarda yapılan ölçümlerde Schumann Rezonansı 7.8 Hertz olarak ölçülmüştür. Bu değerin hep sabit olacağı düşünülüyordu. Ancak 1980’lerde durum birdenbire değişti. 1980 yılından sonra yapılan Schumann Rezonansı ölçümlerinde devirin 11 Hertz'in üzerine çıktığı tespit edildi. Son raporlar bu oranın yükselmeye devam ettiğini söylüyor.
Schumann Rezonansının değişimi ise zamanın hızlanmasına sebep oldu. Buna göre 24 saatlik zaman dilimi 16 ya da daha az saatte yaşanmış oluyor. Bu ise algıladığımız zamanın kısalması demek.
Bu bilgiyle birlikte Hz. Mehdi’nin çıkış alametlerinden biri daha gerçekleşmiş oldu.

53) Ömürlerin Uzaması

MEHDİ'NİN ZAMANINDA ÖMÜRLER UZAYACAK. Ömürlerin uzaması onun (Hz. Mehdi (as)'ın) da uzun ömürlü olmasını gerektirir. (Kıyamet Alametleri, s. 184)

Omurlerin Uzamasi  Haberleri
1. Türkiye, 18.02.2010
2. Bugün, 14.05.2011
3. Habertürk, 17.04.2015
4. Habertürk, 31.10.2010
5. Habertürk, 14.03.2010
6. Hürriyet, 13.09.2008
7. Cumhuriyet, 24.11.2009

54) Mesafelerin Kısalması


Şu hadiseler meydana gelmedikçe kıyamet kopmayacaktır. Zaman kısalacak ve VASITALARLA MESAFELER KISALACAK.(Buhari, Fiten: 25; Ahmed bin Hanbel, Müsned, 2/313)


Mesafelerin Kisalmasi  Haberleri
1. Ensonhaber, 05.08.2015
2. Sabah, 06.02.2008
3. Posta, 27.12.2009
4. Star, 27.12.2009
5. Star, 28.03.2012

55) Peygamberimiz (sav) Marmaray’ın Hz. Mehdi (as) Döneminde Açılacağını Hadislerde Bildirmiştir

Asrın projesi olarak tanıtılan Marmaray, Peygamber Efendimiz (sav)’in birçok hadisinde tam tarif ettiği zamanda ve dikkat çektiği şekilde açıldı.

İstanbul’da Denizde Kuru Bir Yol Açılacak...

Konstantiniyye'nin (manen) fethi sırasında ... DENİZ İKİYE AYRILARAK SU KENDİLİĞİNDEN UZAKLAŞACAK ve AÇILAN YOLU TAKİBEDEN MEHDİ, KARŞI KIYIYA GEÇECEKTİR("El-Kavlü'l Muhtasar fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar", s. 15-75)

Hadiste İstanbul’un manevi fethinden yani Mehdiyetin yoğun ilmi çalışma yaptığı, iman hakikatlerinin ve Kuran mucizelerinin anlatıldığı, Darwinizm’in çöktüğü dönemden bahsedilmektedir.
İşte bu dönemde, denizin 60 metre altında, bir kıyıdan diğerine geçmek için kupkuru bir yol açıldı.
istanbul Marmaray Kiz kulesi

Bu Yol Sudan Uzak Olacak ...

Mehdi sabah namazına abdest almak için denizin yanında sancağı dikecek, SU ONDAN UZAKLAŞACAK. ve açılan yoldan geçip insanlara şöyle haykıracak... (Kıyamet Alametleri, s. 181-182)
... SU KENDİLİĞİNDEN UZAKLAŞACAK... ("El-Kavlü'l Muhtasar fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar", s. 15-75)
“Su ondan uzaklaşacak” denilmesi denizde açılan yolun sudan uzak olacağı, su ile yol arasında mesafe olacağını göstermektedir. Marmaray denizin 60 metre altındadır ve sudan uzaklaşmıştır.
197 istanbul Marmaray Sudan Uzak Yol

Yol Tekbirlerle Açılacak ...

Ve Mehdi açılan yoldan geçip insanlara şöyle haykıracak: “Ey insanlar haydi siz de geçiniz. Cenab-ı Hak İsrail oğullarına olduğu gibi size de denizi ikiye ayırdı.” Onlar da geçecekler. TEKBİRLER GETİRECEKLER(Kıyamet Alametleri, sf. 181-182)
... HEPSİ TEKRAR, TEKRAR TEKBİR GETİRECEK ve 12 TEKBİRLE, şehrin 12 burcu da (manen) düşecektir. ("El-Kavlü'l Muhtasar fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar", s. 15-75)

Hadiste yolun tekbirle, Allah anılarak açılacağına dikkat çekilmiştir. Bu da aynısıyla gerçekleşmiştir.

istanbul Marmaray Yol Tekbirlerle Acilacak
1. Türkiye, 30.10.2013
3. Radikal, 30.10.2013

Bu Yoldan Hiçbir Viraj Olmadan Doğrudan Denizin Bir Yakasından Diğerine Geçilecek...

... (Mehdi ve talebeleri) ORADAN DOĞRU ŞEHRE GİRECEKLER... (Kıyamet Alametleri, s. 181)

Hadiste bu açılan yol sayesinde doğrudan şehre girileceği bildirilmiştir. Gerçekten de Marmaray ile herhangi bir viraj olmadan, dümdüz bir yol üzerinden şehre girilmektedir.
istanbul Marmaray Dogrudan Sehre Gider
Vatan, 29.10.2013

Bayraklarla Dolu Bir Bayram Gününde Açılacak...

... BİR BAYRAK DİKECEK ... SONRA BİR BAYRAK DAHA DİKECEK... ("El-Kavlü'l Muhtasar fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar", s. 15-75)
Peygamberimiz (sav) hadisinde bu yolun başında ve sonunda bayrakların olacağını bildirmiştir. Bilindiği gibi 29 Ekim gününde yapılan açılışta her yer bayraklarla donatılmıştır.
istanbul Marmaray Bayrak Dikecek SONRA BİR BAYRAK DAHA DİKECEK
1. Vatan, 30.10.2013
2. Milliyet, 30.10.2013

Halk Bu Yoldan Geçecek...

Mehdi... açılan yoldan geçip insanlara şöyle haykıracak: "EY İNSANLAR HAYDİ SİZ de GEÇİNİZ ONLAR da GEÇECEKLER(Kıyamet Alametleri, s. 181)


Aynı Dönemde Camiler Yapılacaktır...

Oradan doğru şehre girecekler... CAMİLER YAPACAKLAR(Kıyamet Alametleri, s. 181)
Mehdi, Konstantiniyye (İstanbul) ve diğer birçok beldede camileri inşa eder[Beklenen Mehdinin Alametleri, El-kavlu’l muhatasar fi alamet-il mehdiyy-il muntazar, ikinci bölüm]

Hadislerde yolun açıldığı dönemde cami inşaatlarının da olacağı bildirilmiştir. İstanbul’un en büyük camisi de olan Çamlıca’daki cami de bu dönemde yapılmaktadır.
Ayrıca Marmaray’ın Üsküdar çıkışında camilerin bulunması da dikkat çekicidir.

Aynı Dönemde Şam’da Çocukların Öldürüldüğü Katliamlar Olacaktır...

Oradan (denizde açılan yoldan) doğru şehre girecekler... Camiler yapacaklar. Derken bir ses duyulacak: “Sizden sonra deccal gelip, ŞAM’DA ÇOCUKLARINIZIN BAŞINA BELÂ OLMUŞ!” (Kıyamet Alametleri, s. 182)

Hadiste dikkat çekildiği gibi günümüzde Suriye’de binlerce çocuğun hayatını kaybettiği katliamlar yaşanmaktadır.
Marmaray Ayni Donemde Samda Cocuklar Oldurulecek
1. Sabah, 16.02.2014

Bu Yolun Yapımı Sırasında Kıymetli Eserler Bulunacaktır...

... Altından ve çok çeşitli mücevherattan müteşekkil hazineleri çıkarıp mescitleri de inşa ederler... (Beklenen Mehdinin alametleri, El-kavlu’l muhatasar fi alamet-il mehdiyy-il muntazar, birinci bölüm, 50)

Marmaray kazılarında tam 35 bin tarihi eser ile 13 batık gemi çıkarılmıştır.
 Marmaray Yol Yapiminda Kiymetli Eserler Bulunacak
1. 2. Vatan, 28.10.2013
3. Mlliyet, 29.10.2013
4. Radikal, 15.02.2012
5. Cumhuriyet, 19.03.2011

Yapılan Yol, Suyun İnsanların Üzerinde Bulunduğu Bir Yol Olacaktır...

“Kaim Mehdi zuhur ettiğinde, ... Konstantiniyye’ye (İstanbul’a) talebelerini gönderir. Denize vardıklarında AYAKLARIYLA BİR ŞEY YAZARLAR ve SU ÜZERLERİNDE YÜRÜRLER... (Gaybet-ı Numani: Ahmed bin Havza’dan Nahavandi’den Abdullah bin Hammad Ansari’den Muhammed bin Cafer’den İmam Sadık (a.s.)’dan rivayet) Hz. Mehdi (as) Hakkında Hadisler (Gaybet-ı Numanî)
Mehdi'nin talebeleri SU ÜZERİNDE YÜRÜR.... (Bihar-ül Envar, cilt 52, s. 318; Mikyaal al-Makaarem, cilt 1, s. 148 Basaaer al-Darajaat'dan aktarıyor.) 

Hadislerden “su insanların üzerinde” iken ilerleyecekleri bir yol olacağı anlaşılmaktadır. Gerçekten de Marmaray ile suyun 60 metre altından gidilmektedir. Ayrıca “ayaklarıyla bir şey yazarlar” denilerek kullanılan araçların ayakla idare edildiğine de dikkat çekilmiştir.
 Marmaray Yolda Su insanlarin Uzerinde Bulunacak
1. Vatan, 31.10.2013
2. Türkiye, 28.10.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder